• El centre Kumon l’Hospitalet de Llobregat – Gran Via 2 fa 5 anys

  • Eva M. Aventín, professora del centre, destaca la manera en què el mètode d’aprenentatge forma alumnes autodidactes

 

L’Hospitalet de Llobregat, març del 2017. Aquest 2017, el centre Kumon l’Hospitalet de Llobregat – Gran Via 2 fa 5 anys. Fins avui dia, una centena d’alumnes segueixen els programes de Matemàtiques i Lectura en aquest centre, 60 dels quals ja treballen continguts pel damunt del seu curs escolar d’una manera autodidacta.

Eva M. Aventín, professora del centre, assenyala que «diàriament, tenim satisfaccions amb els assoliments dels nostres alumnes i amb la gratitud i la confiança que els pares i les mares ens fan».

Pel centre, hi han passat molts alumnes, dels quals l’Eva destaca l’esforç, la capacitat de superació i la perseverança. «Els alumnes han demostrat que les capacitats i el potencial es poden desenvolupar molt més del que mai no s’hauria imaginat. Les formacions i els manuals de Kumon ens insisteixen en el fet que no hem de posar límits als alumnes, que els hem de portar a desenvolupar el seu potencial al màxim», comenta la professora del centre.

Kumon és un mètode d’aprenentatge individualitzat basat en la feina diària, que desenvolupa el potencial de cada infant al màxim. Mitjançant els programes de Matemàtiques i Lectura, els alumnes desenvolupen autonomia en l’aprenentatge, hàbit d’estudi, concentració i una base sòlida en matemàtiques i lectura, fet que també els beneficiarà en la resta d’assignatures. «El mètode Kumon descobreix el potencial de cada individu, en desenvolupa al màxim les habilitats i forma persones responsables», hi afegeix l’Eva.

El mètode Kumon considera que l’edat de l’infant no ha de suposar un límit en la seva capacitat d’aprenentatge, i és per això que el professor buscarà el nivell en què l’alumne se senti còmode amb l’objectiu d’avançar més enllà del nivell que correspon, en aquell moment, al seu curs escolar: «La meva tasca és orientar, donar suport i acompanyar l’alumne en el camí a l’aprenentatge. L’alumne s’ha de sentir protagonista absolut del seu aprenentatge i ha de se conscient que el que aprèn ho fa per ell mateix, sense dependre de ningú», assenyala.

La professora del centre Kumon l’Hospitalet de Llobregat – Gran Via 2 recorda amb afecte els alumnes que han superat les dificultats amb èxit i assenyala la tasca tan important de les famílies a l’hora d’assolir l’èxit: «Si els pares i mares creuen en els seus infants i en el mètode, i estan disposats a comprometre’s i a animar-los a treballar per assolir els seus reptes i superar les dificultats, l’èxit està garantit», indica.

Després de 5 anys guiant, donant suport i orientant alumnes, i també pares i mares, —dels quals agraeix la confiança en el mètode així com la seva paciència i els resultats a llarg termini— l’Eva afronta el futur del centre amb moltes ganes i il·lusió. «Confio en el fet que molts més alumnes podran beneficiar-se del nostre mètode i dels nostres programes».

Quant a Kumon

 Kumon és una xarxa de centres d’ensenyament en els quals s’ofereixen els programes de matemàtiques i lectura, dissenyats per assolir el màxim rendiment de l’alumnat. La va fundar fa 50 anys Toru Kumon, un professor de matemàtiques d’Osaka (el Japó), i actualment compta amb més de 25.000 centres a tot el món, on es fa formació a 4.400.000 alumnes, que avalen el mètode del professor japonès. A Espanya, Kumon compta amb més de 240 centres repartits en 13 comunitats autònomes, que fan un total de 21.000 alumnes.

El programa de matemàtiques de Kumon està format per 21 nivells que tracten el temari de càlcul des de l’educació infantil fins al batxillerat i els primers anys de la universitat. El programa de lectura consta de 18 nivells que s’inicien amb l’aprenentatge del lector a través de la codificació de paraules, fins a l’anàlisi crítica de diferents tipus de textos.

Per a més informació:

Eva Martín

evamc@varenga.es

Tel. 628174901

http://www.kumon.es/