L’Ajuntament de L’Hospitalet, mitjançant l’OMIC, impulsa la campanya informativa “La bossa, la poso jo!” amb l’objectiu de reduir la utilització de bosses de plàstic d’un sol ús.

Aquest és el punt de partida per posar en pràctica mesures adoptades en la Directiva (UE) 2015/720, del Parlament Europeu i el Consell, de 29 d’abril, per reduir el consum de bosses de plàstic lleugeres i prendre altres iniciatives que garanteixin que, a final de l’any 2019, el consum anual per persona no superi les noranta bosses.

I protegeixo el medi ambient

El reciclatge de les bosses de plàstic d’un sol ús té un cost energètic molt elevat, i el gran impacte que provoca sobre el medi natural comporta la mort d’aus, peixos i altres animals, i contamina el medi ambient.

I m’estalvio uns diners

A partir del mes de gener de 2016, les botigues i parades dels mercats cobraran les bosses de plàstic de nanses d’un sol ús que lliurin als clients. Aquesta mesura, que ja s’aplica en grans superfícies i supermercats, s’estén ara al comerç de proximitat, una iniciativa que s’emmarca dins del “Pacte per la bossa” signat per l’Administració i els sectors implicats, i s’avança a la decisió europea de fer cobrar les bosses de plàstic de nanses d’un sol ús a començament de l’any 2019.

I faig servir el cabàs

Hi ha altres sistemes per transportar la compra en substitució de les bosses de plàstic d’un sol ús, per exemple, cabassos, cistells, carros d’anar a comprar, bosses reutilitzables de roba o ràfia, o bosses compostables.

En el marc de la campanya de sensibilització per reduir la utilització de bosses de plàstic d’un sol ús, durant el mes de gener l’Ajuntament distribuirà bosses reutilitzables a consumidors i consumidores de manera gratuïta. Es podran obtenir a les botigues i parades adherides a les associacions de comerciants.