ID-10055656Finalitzar les vacances i tornar a la rutina pot esdevenir un procés que ens produeix malestar físic i mental. Aquests símptomes es denominen síndrome post-vacances, i poden prevenir i combatre seguint algunes pautes:

– Partir les vacances en diversos blocs: Si disposem de molts dies de vacances, no és recomanable gaudir-los  tots seguits. Per exemple, si disposem d’un mes sencer de vacances  és preferible fer dos blocs de quinze dies.  Segons els psicòlegs laborals, fer més de quinze dies de vacances seguits dificulta la connexió quan ens incorporem a la feina.

– Marcar dins dels nostres dies de vacances un període per adaptar-nos al canvi d’hàbits. Per exemple, deixar un parell de dies per estar a casa i anar agafant la rutina que deixem abans de les vacances. Així la tornada no és tan brusca.

– Establir una volta pausada, prenent el nostre temps per posar-nos al dia. Seguir gaudint d’algun plaer estiuenc en el nostre temps lliure.

– Mentalitzar-se a la feina de que el rendiment anirà creixent en un parell de dies. Cal incorporar-se a la rutina laborar el més aviat possible i compartir les experiències viscudes amb els companys.

– Un truc pot ser incorporar-se  a la feina un dimecres o dijous en lloc d’un dilluns, per així reduir l’impacte psicològic.