ID-10033083

Amb la arribada de les vacances  molts pares de família no saben què fer per mantenir els seus fills ocupats i contents. No tothom es pot permetre viatjar ni fer moltes despeses en diversions durant les vacances.

De vegades passa que li donem massa importància a les coses materials, oblidant que per estrènyer els llaços d’afecte no cal diners.

Segons els psicòlegs, «El regal més important i inoblidable que li pot donar als seus fills és la comunicació d’amistat, la seva màxima atenció a les seves inquietuds i el seu temps de qualitat, ja sigui en un parc, a l’hora del sopar o fins a la sala de casa. Només hem de ser creatius «.

Aquests regals són extremadament necessaris en la vida d’un menor. En créixer recordarà el temps que els seus pares li van donar i les lliçons que va aprendre d’ells. Aquestes accions claus fan dels pares models a seguir per als seus fills.

I sí, hi ha activitats que no costen gaire diners però permeten passar moments molt agradables. Aquestes són algunes:

Passar un dia a la platja amb els nensplanejar un dinar al parc o a la muntanya, preguntar-los què és el que els ve de gust menjar, portar-los a la botiga i fer-los partícips del berenar a l’aire lliure.

Descansar o jugar amb ells durant el pícnic, escoltar música, conversar sobre les activitats que més agraden als nens sense jutjar.

Descobrir junts la natura. Explorar llocs nous: Recórrer a la seva biblioteca més propera o consultar a  internet quins són els museus gratuïts on poder acudir.

Anar de rebaixes a les botigues del barri  confeccionant abans un pressupost amb els nens, preguntant-los si necessiten alguna cosa.

Descobrir racons del barri desconeguts fins llavors.  Organitzar una sessió de cinema familiar. Compartir junts lectures, cuinar algun plat, fer manualitats

La llista pot ser més llarga, tant com ho permeti la imaginació i la creativitat e cadascún.