ID-10046775Un dels avantatges de comprar en els comerços de proximitat o botigues del barri és l’estalvi que suposa per al consumidor.

La raó és un fet que es pot constatar fàcilment: quan es va de compres a un gran centre comercial, en la majoria dels casos s’acaben comprant més coses de les previstes. Si la idea era comprar unes sabates, durant el recorregut pel centre comercial comprem també una samarreta, un cosmètic, un cd i un llibre. Per posar un exemple. I segurament es tracta de coses de les que podríem prescindir, ja que el que ens va mobilitzar a anar a comprar era que necessitàvem unes sabates. Només unes sabates, i acabem gastant el doble o més.

S’han realitzat estudis que demostren que de les decisions de despesa del comprador, un 76% es prenen a la botiga. , comprem principalment per impuls.

Això també vol dir que quan més botigues hagin a l’abast del consumidor, com passa en un centre comercial, més diners gastarà.
També passa que de vegades no se li concedeix importància a les  «petites despeses». Es tracta de compres que pel seu baix cost provoquen que comprem diversos articles amb la falsa sensació que «estem gastant poc». Però si comencem a sumar, ens adonem que en realitat hem gastat més del que ens convenia. En els centres comercials és molt fàcil sucumbir a les «petites compres«, així com a fer un descans per prendre un cafè, un gelat, etc.
Anar a un negoci  de proximitat especialitzat en l’article que ens interessa, ens evitarà caure en el parany de les despeses innecessàries. A més, l’atenció personalitzada que rep el client en els comerços de barri és incomparable.