Està comprovat que amb l’arribada de l’estació de la tardor, són moltes les persones que pateixen desànim o fins i tot una lleu depressió. Però hi ha causes físiques que expliquen el per què es produeix aquest fenomen.

ID-10062881A la tardor, el sol s’oculta abans i al següent dia triga més temps a sortir, el que obliga en algunes ocasions a reorganitzar les nostres activitats diàries. Aquest canvi d’activitats, que no sempre és fàcil de fer, pot crear desànim i cansament.

«La gent en rebre menys llum solar, està d’alguna manera aletargada. Comença a sentir més son, comença a sentir més ganes de dormir, la seva activitat baixa «, assenyala Ànima Munguía, psicòloga i terapeuta corporal. La nostra energia minva, i la gent sol relacionar menys. En la majoria de les ocasions, presenta estats depressius.

No obstant això, aquests poden suportar-amb el següent: «Definitivament el que la gent ha de fer a la tardor és activar-se.  Tot i que la llum del sol canvia, és important que la gent es mantingui activa físicament. Que realitzi rutines d’exercici, pot ser ball o ioga, qualsevol que els mantingui de millor estat d’ànim «, va recomanar la doctora Munguía.

En aquesta estació de l’any, la humitat i el descens de les temperatures, així com el vent, també provoquen la propagació de virus, especialment respiratoris. Convé doncs prendre precaucions en aquest sentit, sobretot si es freqüenten llocs públics. Rentar-se les mans amb sabó diverses vegades al dia, especialment quan arribem a casa, ens ajudarà a prevenir moltes malalties.