L’equip de govern assumeix el resultat de la consulta

Finalment, el poliesportiu de Santa Eulàlia s’aixecarà a l’antiga pista del carrer Gasòmetre. Després de consultar als veïns, aquesta ha estat l’opció que s’ha imposat per 65,55% dels vots. L’equip de govern, que es mostra satisfet de com ha funcionat el procés participatiu, ara fa seva aquesta opció.

Els veïns han decidit la ubicació del nou poliesportiu de Santa Eulàlia, i el resultat de la consulta és el que es portarà finalment a terme ja que, segons el primer tinent d’alcalde, Francesc Belver, “no tindria cap sentit tirar endavant un projecte diferent, per tant, el que es va decidir dissabte és el que el govern farà”.

Belver s’ha mostrat “satisfet del funcionament d’un procés participatiu d’aquestes característiques, que era el primer que es porta a terme a la ciutat”.

Recordem que el projecte inicial del poliesportiu del carrer Gasòmetre ja estava aprovat i licitat però van sorgir, segons Belver, ”noves necessitats i una ampliació d’usos que precisament van portar a la situació actual”.

De moment, l’equip de govern ha defugit parlar de dates ni de pressupost. Ara, afegeix Belver, “caldrà veure quin tipus de modificació del planejament urbanístic es realitza per començar la seva construcció” .

Pel que fa a les acusacions per part d’alguns veïns que l’Ajuntament havia creat confrontació amb aquesta consulta, el primer tinent d’alcalde assegura que “el que teníem clar era que s’havia de fer el poliesportiu i on decidís la majoria dels veïns. En cap cas la nostra intenció ha estat la de dividir al barri, sinó de fer una inversió en un gran equipament”.

Pel que fa a la remodelació del parc de l’Alhambra que molts veïns reclamen, Francesc Belver recorda que en totes dues opcions es contempla la seva remodelació i així que es farà”. També ha demanat disculpes pel llarg temps d’espera que alguns veïns van patir per poder votar, sobretot al Centre Cultural de Santa Eulàlia.

L’espai del carrer de Jacint Verdaguer, on fins ara s’ubica el poliesportiu de Santa Eulàlia, passarà a mans de l’Ajuntament i es recuperarà per a ús del districte III.