Amb l’arribada de l’estiu anar a la platja es converteix en un al · licient per a milers de persones. Però a més de ser una forma de diversió per a molts, anar a la platja també aporta beneficis a la salut.

ID-100264958

Quan s’aconsegueix gaudir de tranquil · litat en una platja, el desconnectar de la rutina i preocupacions diàries ajuda a restablir el nostre equilibri psíquic. I la llarga estona de descans que pren una persona quan va a la platja és una de les principals avantatges per a la salut.

Altres beneficis importants per a la salut és prendre el sol (sempre amb protecció i evitant les hores de màxima radiació) i l’aigua del mar. Prendre el sol aporta una gran quantitat d’energia a l’organisme i permet la síntesi de vitamina D. Però perquè el sol només ens aporti beneficis, cal prendre la següent precaucions:

  •  Evitar prendre entre les 12 i les 16 hores (es pot utilitzar para-sol en aquesta franja horària).
  • Escollir una crema de protecció solar Alta FPS 30 o Molt Alta PFS 50 +
  • Aplicar la crema uns 30 minuts abans de l’exposició solar.
  • Repetir l’aplicació de la crema sempre després del bany o d’una excessiva sudoració.
  • Beure aigua i protegir el cap.

L’aigua de mar, per la seva banda, conté grans quantitats de sals, minerals i oligoelements que estimulen els músculs del cos i afavoreixen l’organisme en general. I si nedem, practicarem l’esport més complet que existeix.

Així mateix, un passeig per la sorra de la vora és un bon exercici que també afavoreix la circulació i és un efectiu massatge als peus.