Si el petit comerç ja tenia un futur complicat a causa de la forta pressió de les grans superfícies,  la crisi ha vingut a colpejar amb força aquest sector.

ID-10074784En contrapartida, molts comerços no s’han rendit i han buscat en la crisi una oportunitat per millorar. Les dificultats han impulsat a molts comerciants a buscar alternatives per introduir alguns canvis en el seu negoci i poder mantenir-se o fins i tot créixer. Aquestes són algunes de les estratègies que permeten als petits comerços a afrontar una crisi que es resisteix a deixar-nos:

  • Montar una botiga online:  El E-commerce o comerç electrònic està encara començant  i ja té molt d’èxit, així és que es preveu que d’aquí cinc o deu anys serà un servei que donaran tots els comerços. Una botiga virtual pot ser una bona opció si el comerç està especialitzat en algun producte concret. Això permetria arribar a clients d’altres barris i ciutats, així com reforçar la relació amb els clients actuals , als quals es donaria  un millor servei . A més, actualment es poden muntar tendes online de forma assequible.
  • Fidelitzar els clients : Al tracte personalitzat , facilitats de pagament, etc, es poden afegir algunes novetats que ofereixen les noves tecnologies a preus assequibles per a qualsevol comerciant : targetes de punts per compres , butlletins o newsletters. També crear una web i / o botiga online com a nou servei per estar en contacte amb els clients habituals i fer-los arribar ofertes i promocions .
  • Utilitzar preus ganxo: Fer servir les mateixes armes de les grans superfícies :  Uns pocs productes a preus molt atractius per atraure els clients . En època de crisi  la gent dona més importància al preu i com sembla que la recuperació va per llarg cal d’intentar adaptar-se.  Ser un comerç de proximitat no n’hi ha prou perquè el client assumeixi determinats sobrepreus .

Sigui com sigui, els petits comerços tenen que construir ponts que els permetin creuar l’altre costat de les crisis i sortir enfortits de l’experiència realitzada de cara al futur.