ID-100156277La principal finalitat de les vacances és que ens proporcionin descans físic i psicològic. Però, ¿quina és la millor data per lliurar-se del cansament acumulat?

Els psicòlegs laborals recomanen no demorar en excés el període de vacances per no acumular massa cansament. Juliol, al cap ia la fi, marca la meitat de l’any. A més, el personal d’estiu està a començament de temporada, amb més energia i, per tant, amb més capacitat d’atenció als estiuejants. Juliol per tant és un mes òptim per a les vacances.

Agost és el mes en què més persones fan les seves vacances, coincidint amb el tancament de moltes empreses. Però a l’agost, malgrat la calor intensa, el temps comença a ser inestable a partir de la segona quinzena. I hi ha moltes massificacions.

Setembre, per contra, suposa retardar massa el descans i, a més, significa concentrar en l’últim quart d’any una gran quantitat de dies lliures entre festius, ponts i Nadal. En qualsevol cas, els especialistes recomanen repartir les vacances en períodes de no més de 15 dies per evitar desconnectar en excés.