Vuit tòtems vigilen la Riera Blanca

Els ajuntaments de L’H i Barcelona inauguren la instal•lació artística

Les columnes del pont de la Riera Blanca s’han convertit en vuit tòtems, quatre a cada vorera. Es tracta d’una intervenció del col•lectiu d ‘artistes La Tona L’H que vol fer un homenatge a la natura, la terra i el cosmos amb materials reciclats, fusta, ferro o pintura, entre d’altres. L’Ajuntament de Barcelona i el de L’H han finançat aquest projecte en una zona que fa frontera entre les dues ciutat.

Els vuit tòtems són una referència iconogràfica i simbolitzen la importància de les cultures del món i de la barreja de cultures de les dues ciutats. Les columnes es troben a al sortida del metro de Santa Eulàlia amb el carrer Andalusia de Barcelona.

Aquesta intervenció va sorgir després de la instal•lació de les columnes de la sortida de l’Avinguda del Metro i segons explica el tinent d’alcaldia d’Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, David Quirós, “vam pensar en fer la continuïtat juntament amb la col•laboració de l’Ajuntament de Barcelona, ja que es tracta d’un espai compartit i fronterer”. Afegeix “estem molt satisfets tant de la col•laboració com de poder portar la cultura fora dels espais formals”. El regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, també ha estat presenta a la inauguració de l’espai.

Des del col•lectiu d’artistes La TonaLH destaquen la importància de posar de relleu la identitat cultural de cada part del planeta en un món cada cop més globalitzat i representen la suma de les cultures d’arreu.